Firmabeel / Grondverzet / Nivelleerbladen en kilvers / AP kilverbakken en levellers
AP machinebouw

AP machinebouw

AP machinebouw produceert een zeer divers assortiment van kwaliteitsmachines voor de agrarische sector en voor de weg- en waterbouw. Door jarenlange praktijkervaring en intensief contact met dealers en gebruikers wordt continue getracht de machines te verbeteren en op de wensen van de klant in te spelen.

AP machinebouw

AP machinebouw produceert een zeer divers assortiment van kwaliteitsmachines voor de agrarische sector en voor de weg- en waterbouw. Door jarenlange praktijkervaring en intensief contact met dealers en gebruikers wordt continue getracht de machines te verbeteren en op de wensen van de klant in te spelen.

AP kilverbakken

Door de stand van het mes gaat de AP kilverbak altijd de grond in. De unieke bladronding zorgt ervoor dat de grond blijft “rollen” hetgeen resulteert in een grotere capaciteit met minder benodigde trekkracht. Het (optioneel) pendelend wielstel zorgt ervoor dat de kilver stabiel loopt en niet gaat “springen”, zelfs niet bij een rijsnelheid van 10 km per uur. Doordat het wielstel in verstek staat en dus twee of soms zelfs drie wiellijnen heeft, is het mogelijk om met hogere snelheid een gereed perceel “glad” af te kilveren.

Het assortiment is zeer divers: voor ieder terrein, voor iedere gebruiker de juiste toepassing. Verschillende modellen, laser of GPS gestuurd, diverse afmetingen en vele opties. Naast de standaarduitvoeringen worden AP kilverbakken ook gemaakt naar klantspecifieke wens.

AP Mini-kilverbakken

De AP mini-kilverbakken zijn de kilverbakken voor cultuur-technisch gebruik. Deze modellen bereiken een uitstekend resultaat daar waar de ruimte of de bodemgesteldheid de inzet van een grote kilverbak niet toelaat. Werkbreedtes van 150 tot 200 cm.

AP Kaskilverbakken

De AP kaskilverbakken zijn door de opklapbare wielen bij uitstek geschikt voor het gebruik in een kas.  Werkbreedtes van 150 tot 200 cm.

AP SKB kilverbak

Voor nauwkeurig kilveren op kleine locaties of met kleinere tractoren is de AP SKB kilverbak de uitkomst. Dit kleine broertje van de inklapbare AP kilverbakken heeft een zwanenhals trekboom die over het kilverbord loopt.

AP LKB landbouw kilverbak

Het LKB kilverbak model van AP is een no-nonsense kilverbak voor de agrarier of loonwerker, standaard uitgevoerd met mechanische deuren. Dit eenvoudige, robuuste, no-nonsense model kilverbak is ook verkrijgbaar met laserbesturing.

AP KB kilverbakken

De AP vaste kilverbakken zijn zwaarder en luxer uitgevoerd dan de AP LKB landbouw kilverbak. Alle typen zijn standaard uitgerust met mechanisch uitklapbare zijborden en een vast wielstel.  Werkbreedtes van 200 tot 485 cm, bladhoogtes 70, 80, 110 en 130 cm.

AP Inklapbare kilverbakken

De AP inklapbare kilverbakken zijn kilvers voor het grote werk. De zwanenhals trekboom loopt over het kilverblad waardoor de grond kan blijven “rollen”, ook als er veel grond voor het kilverblad zit. Tevens kan de hoek van het kilverblad worden versteld voor een betere snijhoek bij wisselende grondsoorten. Bladbreedtes van 400 tot 800 cm, bladhoogtes 110, 130 of 140 cm.

AP levellers

AP Machinebouw BV ontwerpt en produceert al meer dan 20 jaar levellers. Deze machines zijn uitermate geschikt voor het klaarmaken van ondergronden waarop bijvoorbeeld wegen of gebouwen gebouwd moeten worden. Maar ook voor het klaarleggen van een zandbaan, parcours of golfbaan zijn deze machines uitstekend inzetbaar.

AP Basic Leveller

De AP Basic leveller  is een basis leveller geschikt voor kleinere shovels en schrankladers. Deze compacte leveller is verkrijgbaar in werkbreedtes van 140 cm tot en met 220 cm. De machine is aan de voorzijde voorzien van een torsieblad die de hoogte bepaalt. In achterwaartse rijrichting nivelleert deze machine de ondergrond op de gewenste hoogte of juist op afschot.

AP Bullblaster leveller

De AP Bullblaster leveller is een leveller met een laadschopfunctie. De leveller is aan de voorzijde uitgerust met een laadschop waarmee materiaal kan worden opgeschept en worden verdicht. Deze laadschop is ook ideaal om alvorens het afwerken nog materiaal in hoeken of kuilen te brengen. Met het verstelbare afwerkmes wordt in achterwaartse rijrichting de ondergrond gelevelled.

AP Push Pull Leveller

De AP Push Pull levelleris een leveller met een afwerkmes en een torsieblad. Het unieke is dat de machine aan beide kanten aan de shovel/schranklader aan te koppelen is. De machine kan dus zowel voorwaarts drukkend (push), en achterwaarts trekkend (pull) levellen.

AP 3D Leveller

De AP 3D leveller is speciaal gebouwd voor het werken met 3D besturingen (Total Station of GPS). Het blad functioneert hetzelfde als een bulldozerblad met een vast kantelpunt in het midden van het blad (verkanting). Het verschil tussen de 3D leveller en de Push Pull leveller is dat de 3D leveller vanuit een vast draaipunt het blad onder een hoek kan zetten en een Push Pull leveller dit met twee onafhankelijke cilinders doet.

AP powerblade

De AP Powerblade wordt gebruikt om grote hoeveelheden materiaal in te bouwen en het direct op de gewenste hoogte weg te leggen. De powerblade is in staat om een gestorte vracht grond/zand direct uit te vlakken. Snelheid, kracht en grote volumes verzetten, dat is waar een AP Powerblade voor staat. Opgebouwd aan een schranklader komt de AP Powerblade het beste tot zijn recht maar ook aan een wiellader verzet deze machine een hoop werk. De machine is naast het verzetten en nivelleren van zand en grond, ook geschikt voor het verplaatsen van menggranulaat.