Firmabeel / Landbouw / Mechanische onkruidbestrijding / Steketee
EC Weeder | De Flexibele schoffelmachine

EC Weeder | De Flexibele schoffelmachine

De juiste schoffelmachine voor jouw locatie? Met de EC-Weeder is dat geen probleem. Er is keuze tussen talloze inter- en intra-rijhulpmiddelen, die passen bij de plaatselijke gewas- en bodemomstandigheden. Hydraulisch bedienbare parallellogram-elementen maken sectie-schakeling op de parallellogrammen en een flexibele aanpassing aan wisselende bodemgesteldheden mogelijk. Optioneel kan de EC-Weeder worden uitgerust met het camerastuursysteem IC-Light - voor nog meer precisie en moeiteloos werken.

  • Rijbreedtes van 45, 50, 60, 70 en 75 cm
  • Spoorbreedtes van 150, 180, 200, 210 en 225 cm
  • Werkbreedtes van 3 m tot 6 m
  • Profielwerkbalk voor flexibele rijbreedtes
  • Talloze opties voor hulpmiddelen Optionele, hydraulisch bedienbare parallellogram-elementen
  • Optioneel camerastuursysteem IC-Light Optionele traploze handmatige hulpmiddelinstelling EC-Space voor verschillende rijafstanden en groeistadia

Frames

Basisframe

Het basisframe is afhankelijk van de werkbreedte star of inklapbaar en stabiel gebouwd. De profielwerkbalk met parallellogramelementen is op het basisframe bevestigd. In de V-serie is een parallelstuurframe aan de voorkant gemonteerd.

Parallelstuurframe

Het parallelstuurframe heeft een zwenkbereik van maximaal 20 cm naar rechts en 20 cm naar links. Word de EC-Weeder uitgegeven, dan centreert de schoffelmachine zich automatisch achter de tractor. De steunwielen maken het rijden met losse hefarmstabilisatoren mogelijk, waardoor doorgeven van traktorbewegingen naar het stuurframe wordt voorkomen. Voor het parallelstuurframe zijn naar keuze twee of vier steunwielen in twee uitvoeringen beschikbaar.

PROFIELWERKBALK

Voor flexibele rijafstanden De elementen worden met behulp van robuuste klemverbindingen aan een profielwerkbalk van 80 x 80 mm bevestigd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Op die manier zijn verschillende rij-afstanden mogelijk. De elementen kunnen zowel voor als achter aan de profielwerkbalk worden bevestigd, wat aanbouw van componenten zoals steunwielen of vingerwieders aanzienlijk flexibeler maakt.

Elementen

HET BASIC-ELEMENT - HET COMPACTE ELEMENT

Voor lichte grond en kleinere gewassen met rijafstanden van 15 tot 50 cm. Een veer handhaaft de juiste contactdruk met de bodem voor de juiste werkdiepte van schoffelmessen en tanden. Met behulp van het dieptecontrolewiel kan de werkdiepte van schoffelmessen en tanden traploos worden ingesteld. De framehoogte bedraagt naar keuze 50, 60 of 70 cm.

HET COMBI-ELEMENT - DE ALLROUNDER

Geschikt voor gemiddelde tot zware grondomstandigheden met rijafstanden van 20 cm tot 80 cm. Standaard uitgerust met een onderhoudsvrij gelagerd parallellogram. Hydraulisch uitheffen of van druk voorzien is als optie verkrijgbaar om zowel handmatig als GPS-gestuurde sectieregeling via ISOBUS mogelijk te maken en de indringing in harde, dichtgeslagen grond te verbeteren. De besturing vindt plaats via de IC-Light terminal of via een willekeurige ISOBUS-terminal. Het Combi-Element is er als korte versie met een houder voor maximaal drie messen en als lange versie met maximaal vijf messen. Met behulp van het dieptecontrolewiel kan de werkdiepte aan de hand van een schaal traploos worden ingesteld. De framehoogte bedraagt 70 cm

EC-SPACE VOOR HET COMBI-ELEMENT

Met de gereedschapsloze EC-Space-instellingen voor het Combi-element zijn de schoffelmessen gemakkelijk en snel in te stellen op de betreffende gewasgrootte. Daarmee is het arbeidsintensieve instellen van de schoffelmessen verleden tijd. De EC-SpaceManuel maakt traploze, handmatige aanpassing van de werkbreedte van het schoffelelement mogelijk. Dit gebeurt met behulp van een spindel die via een handkruk wordt aangedreven en de messenhouder verschuift. Die nieuwe afstand kan met de geïntegreerde schaal probleemloos worden afgelezen en aan de andere elementen worden doorgegeven. EC-Space is vooral geschikt voor bedrijven met zeer heterogene velde of voor bedrijven aar vaak gewisseld wordt tussen velden met verschillende zaai- en planttijden.

Hydraulisch uittillen en laten zakken

Optimaliseert de mogelijkheden op de kopakker en minimaliseert de verliezen tijdens het schoffelen, voor een beter teeltresultaat en gebruiksvriendelijkheid.

1. Hydraulisch uitheffen en hydraulische druk met behulp van een load-sensing- of oliecirculatiebesturing

2. Hydraulische druk toedienen via dubbelwerkende  stuurinrichting

3. Hydraulisch uitheffen

Velddemonstratie Steketee schoffelmachine

Hulpmiddelen

De schoffelmessen snijden het onkruid oppervlakkig af, trekken het uit de grond of verwijderen het. Afhankelijk van de bodemgesteldheid zijn verschillende schoffelmessen verkrijgbaar.

L-MES

Het secuurste hulpmiddel voor lichte omstandigheden en kleine gewassen. Het snijdt door onkruidwortels en werkt ongeveer tot 2 cm vanaf het gewas.

A-mes

Nauwkeurigste gereedschap voor lichtere omstandigheden en alle gewasgroottes. Snijdt door de onkruidwortels.

Vibrohouder met L-mes

Nauwkeurig hulpmiddel voor alle omstandigheden en kleine gewassen. De veerbelaste “vibrohouder” heeft een vibrerend effect dat onkruid ontwortelt en bedekt. De messen dringen beter de grond in.

Vibrohouder met A-mes

Nauwkeurig hulpmiddel voor alle omstandigheden en alle gewasgroottes. De veerbelaste “vibrohouder” heeft een vibrerend effect dat onkruid ontwortelt en bedekt. De messen dringen beter de grond in.

Verende tanden met ganzenvoet

Perfect hulpmiddel voor steenachtige bodemcondities, aangezien ze vooruit en zijwaarts kunnen bewegen. De ganzenvoetdelen werken hoofdzakelijk door onkruid te snijden en te bedekken.

Beschermingschijven
Deze schijven beschermen het gewas tegen grond en stenen die worden verplaatst door de schoffelmessen. Ze worden gebruikt in combinatie met A-mes en ganzenvoetdelen.

Beschermplaten
De platen beschermen het gewas tegen grond en stenen die worden verplaatst door de schoffelmessen. Ze worden gebruikt in combinatie met ganzenvoetmessen.

Wiedeg

De wiedeg is achter het element gemonteerd en ontwortelt jong onkruid tussen rijen. De grond boven de wortels wordt verwijderd, wat het risico op nieuwe groei van het onkruid vermindert.

Verkruimelrotor

De verkruimelrotor is achter een Basic-Element gemonteerd om kleine onkruidwortels te ontwortelen en korstige grond te verkruimelen.

Aanaard-deel

Het aanaard-deel bedekt onkruid in de rij, dus tussen de gewassen in een rij. Het gewas moet groot en sterk genoeg zijn.

Vingerwieder

De vingerwieder ontworteld onkruid binnen de rij, dus tussen de gewassen in een rij. De kracht van de vingerwieder kan eenvoudig worden aangepast aan het gewastype en de groeifase.

Rotorwieder

De rotorwieder ontwortelt en bedekt onkruid binnen de rij, dus tussen de gewassen in een rij. Het is geschikt voor sterkere gewassen in steenachtige omstandigheden, de kracht van het element kan worden aangepast aan de veldomstandigheden.

Torsiewieder

De torsiewieder ontwortelt en bedekt klein onkruid binnen de rij, dus tussen de gewassen in een rij. Het is geschikt voor meer gevoelige gewassen, de druk en kracht kan worden aangepast aan de groeifase van het gewas.

Spray-Set

De Spray-Set is een optie om tegelijkertijd te spuiten en te schoffelen. Intra-rij gewasverzorgingsmiddel spuiten vermindert het middelngebruik met maar liefst tot 80%.

Besturingsmogelijkheden

Handmatige besturing met joystick

Automatische besturing via rijdetectie

Automatische besturing door middel van IC-light camera