Firmabeel / Landbouw / Smart Farming / Raven
Raven

Raven

Van termnials tot GPS-besturingssystemen en draadloze technologie, Raven ontwikkelt precisielandbouw producten om de bedrijfskosten te verlagen en opbrengsten te maximaliseren.

Raven

Van termnials tot GPS-besturingssystemen en draadloze technologie, Raven ontwikkelt precisielandbouw producten om de bedrijfskosten te verlagen en opbrengsten te maximaliseren.

Schermen

CR7

De CR7™ is een lichtgewicht terminal met een 7-inch beeldscherm. Door het gebruik van widgets en een overzichtelijke instellingen pagina is het scherm zeer gebruiksvriendelijk. De CR7™ ondersteunt ISO VT en TC, is te gebruiken als stuurhulp, maar kan ook automatisch sturen, is geschikt voor Slingshot® data uitwisseling en ondersteuning op afstand. CR7™ ondersteunt bovendien het gebruik van VRA-kaarten en het aansturen van doseersystemen.

CR12

Het systeem is opgebouwd met een simpel widget concept en maakt het daarmee mogelijk om functies gemakkelijk te benaderen. Daardoor is de field computer voor iedere gebruiker en bewerking naar wens in te stellen. Hierbij blijft het instellingen menu en het Isobus scherm altijd toegankelijk. Net als de CR7™ is de CR12™ compatible met het Slingshot® platform wat bestandsoverdracht, beheer en hulp op afstand mogelijk maakt. Ook werkt de software naadloos met de RS1™ en SC1™ besturing evenals boomhoogte regeling, afgifte regeling en meer.

Antennes

RS1

De RS1™ GPS- en stuurmodule combineert automatische besturing, GPS en Slingshot® in één. Hiermee is de module het hart van de besturingsoplossing. De vernieuwde stuur algoritmes maken hoge nauwkeurigheid op zowel hoge als lage snelheden mogelijk. De module is eenvoudig van machine te wisselen en omdat alle intelligentie en aansturing in één module zijn geïntegreerd, zal de machinevoorbereiding eenvoudiger worden.

500S

De 500S is compatibel met CR7™ en biedt een eenvoudige installatie en snelle convergentietijd. 500S ontvangt GPS, GLONASS, Galileo en BeiDou voor meer kracht in elke omgeving. Vaste of magnetische montageopties maken het ideaal voor draagbare en dynamische toepassingen.

RCM doseersysteem

De RCM maakt gebruik van Raven’s innovatieve regelal­goritmes en is de meest nauwkeurige doseercomputer op de markt. Het menu is op gemakkelijke en intuïtieve manier te gebruiken. De RCM kan voor veel uiteenlopende toepassingen gebruikt worden: vloeistofdosering of granulaatstroo­ier, mesttank of vaste mestverspreider, maar ook op zaai-, plant- of pootmachines. De RCM kan maximaal 5 gelijktijdige doseerregelingen aan en kan bovendi­en tot 16 secties schakelen, is bovendien ISO­BUS compatibel en geschikt voor VRA-toepassingen. De RCM is uiteraard compatibel met de Raven terminals, maar daarnaast ook met de meeste ISOBUS schermen op de markt.

VSN camerabesturing

De nieuwste technologie van Raven, VSN bestuurt de machine door gewasrijen. Deze gepatenteerde innovatie maakt gebruik van een stereocamera om door gewasrijen te rijden, zodat de bestuurder zich kan concentreren op de overige taken. Dit zorgt voor minder schade aan het gewas, een hogere nauwkeurigheid en rijsnelheid.

Werktuigbesturing

Veranderende bodemomstandigheden, asymmetrische aankoppeling van werktuig, ongelijke lading van het werktuig of heuvelachtig terrein kunnen een grote invloed hebben op de positie van de machine. De tractorbesturing bestuurt de tractor, maar de tractor controleert het werktuig niet volledig. Met Raven werktuigsturing kan repetitief werk precies worden uitgevoerd.

Het planten en zaaien wordt met RTK-pre­cisie uitgevoerd op tractor en werktuig voor de beste nauwkeurigheid. Dit vormt de ba­sis voor alle volgende herhaal bewerkingen tot aan de oogst. Herhaalbare bewerkingen zoals eggen, schoffelen, frezen, aanaarden of gewasbescherming tussen de rijen zullen gemakkelijker zijn vanwege de perfectie van de RTK-GPS besturing .

Voor het werktuig zijn verschillende stuuropties beschikbaar. Sideshift-besturing, wielbes­turing, schijfbesturing, ploegbesturing, disselbesturing of een beweegbare hefinrichting.  Werktuigbesturing is geschikt voor alle soorten machines.

Schijfbesturing

Raven heeft meer dan een decennium aan ervaring met werktuigbesturing middels schijven en mag zich gerust een specialist op het gebied noemen. Het gehele schijf besturingssysteem is intensief getest en hoogst haalbare nauwkeurigheid te bieden.

Afhankelijk van de grootte en het type werktuig wordt er minimaal één schijfkouter achter de machine gemonteerd. Voor kleine zaaimachines en andere lichte werktuigen is een enkele schijf vaak voldoende. Grote, zware machines hebben minimaal twee stuurschijven nodig die middels een stang met elkaar zijn verbonden. Bij opklapbare machines wordt de stang vervangen door twee onderling verbonden hydraulische cilinders. Het schijf besturingssysteem van Raven voorkomt dat het apparaat zijdelings kan driften. Doordat de tractor en het werktuig niet langer offset zijn, maar in één lijn rijden, kunnen terugkerende bewerkingen steeds weer exact parallel verlopen.

Ploegbesturing

Een rechte, schone ploegvoor is de ideale voorberei­ding op het volgende seizoen. Een fijn zaaibed biedt alle planten tegelijkertijd de beste opkomst omstan­digheden. Een egaal zaaibed bevordert een homogene opkomst van het veld, waardoor onkruidbestrijding ge­makkelijker en succesvoller wordt, vooral bij het schof­felen in biologische landbouw een essentieel begin. Recht ploegen bevordert recht rijden.

Sideshift besturing

De Side-Shift-besturing van Raven is een hydraulische cilinder in de hef van de tractor en gemonteerd aan het werktuig. De tweede GPS-antenne is op het werktuig gemonteerd en detecteert zijn positie. Op basis van deze positie wordt de cilinder naar links of rechts ge­stuurd.

Wielbesturing

Voor getrokken machines met gestuurde assen is ge­ïntegreerde werktuigbesturing een perfecte oplossing. Met RTK-GPS besturing aan de achterzijde van het werktuig kan GPS de machine perfect besturen. Mede doordat het een originele besturing is heeft die een goede controle op de positionering van de machine. De GPS antenne is gemonteerd boven de machine op de plaats waar de nauwkeurigheid telt. Raven kan op de meeste machines verbinding maken met bestaande hardware van die fabrikant.

Beweegbare hefinrichting

Stuursystemen zoals een hydraulische verstelbare trek­haak geven de machinist meer controle over de positie van vooral grote getrokken werktuigen. Dit voorkomt drift, zelfs als het apparaat in de tegenovergestelde richting van de trekkende tractor beweegt. Dit biedt de flexibiliteit om de positie van de trekhaak aan te passen om het werktuig naar de juiste positie te sturen.

Dubbele cilinders passen zich in beide richtingen aan om te voorkomen dat uw werktuig in uw gewas terecht­komt en kostbare schade veroorzaakt. Deze trekhaak heeft een totale slag van 52 centimeter.

Disselbesturing

Indien een machine al een disselbesturing heeft, kan Raven dit stuursysteem naadloos overnemen via de bestaande hydraulische cilinders van de machine. De knik-disselbesturing stuurt het werktuig aan de voorkant, kort voordat de plant­kouters het land bewerken. De knik-dissel besturing is een compacte en geïntegreerde besturing die sommige fabrikanten leveren als alternatief van gestuurde wielen achterop de trekker.